Warmtepomp Beerzerveld

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Beerzerveld. Een innovatieve methode om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Zo’n installatie maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 36 – 53 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel consumenten in Beerzerveld een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website ontdek je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Austria Email warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Beerzerveld

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 51 procent schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €350 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis (provincie Overijssel) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Beerzerveld Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In 4 stappen lichten we dit kort toe:

  1. De machine creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
  2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Dit zorgt voor een warme woning!
  4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €400 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Door dit gegeven moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 5 t/m 10 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2000 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €9800 €4000 €13800 10 jaar
Lucht-water €7700 €4000 €11700 13 jaar
Grond-water €12000 €8000 €20000 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Beerzerveld?

Het stationeren van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Beerzerveld? In deze gemeente handelen een hoop capabele bedrijven. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Geïnteresseerd of er een installateur in omgeving Ommen bij jou kan komen? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via zo’n geroutineerde warmtepomp expert in de buurt. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Arum.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag velerlei installaties. Elk met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4900 en €21000. Het prijskaartje is te verklaren door de techniek. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Ga je de grond in? Dat is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €23000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Beerzerveld.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Alpha Innotec) €7200
Water / water (bijvoorbeeld Western Airconditioning) €9600
Grond/water (via bijv. Heliotherm) €9000
Hybride (bij Aermec) €6450

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp-type moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, de woning eigenschappen (flat, rijtjeshuis, vrijstaand, nieuwbouw, oud huis) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Op deze pagina ontvang jij informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Een CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook voor een warmtepomp Banholt). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1800 tot wel €11600. Op een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1100. Met een systeem met grondboring incasseer je zo €8200. De ISDE overheid-bijdrage is afhankelijk van de mate van zuinigheid van het product. Hierna bekijk je actuele subsidies in Beerzerveld bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Technibel PHRIE257F 130 €2450
Water/water Clivet WSHN-EE 71 29 €4700
Grondboring Hautec HCS-PN-225K (88SV2191SDPN5) 9,00 €2800

warmtepomp-Beerzerveld


Warmtepomp offerte aanvragen Beerzerveld

Meteen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Beerzerveld. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Selecteer niet lukraak voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de details in en ontvang advies + offerte op maat.


  1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
  2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
  3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
  4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
  5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
  6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
  8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Beerzerveld.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Laag energieverbruik
Een bewuste keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Eenvoudige installatie
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Een natuurlijke keuze
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Hulp en advies
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Werkt met gasketels
Verlaag je vaste lasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Gebruikt hernieuwbare energie
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Subsidie is mogelijk
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Innovatieve techniek
Een groene installatie

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Meerdere producten
Bespaar tot honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Innovatief en energeizuinig
Minder schadelijke stoffen

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Werkt het hele jaar
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Innovatief en energeizuinig
Reductie van Co2 uitstoot


Zonneboiler Beerzerveld

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Beerzerveld: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt water op. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom dit het geval is? 1m2 aan zonneboiler oppervlak produceert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler regelt om en nabij de 50% – 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Beerzerveld bedraagt zo’n €3000. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om de warmtegraad in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Beerzerveld

Naast een warmtepomp nemen veel huizen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of het met een alternatief als zonnepanelen in Beerzerveld genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, de omvormer en een handige vakman die de montage regelt. De aanschafprijs ligt tussen de €3500 en €5200. Opletten: het tarief komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op de vergelijker kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Beerzerveld.