Warmtepomp Barger-Compascuum

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Barger-Compascuum. Een baanbrekende methode om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 36 – 53 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer huishoudens in Barger-Compascuum een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze pagina tref je alle informatie! Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Warmblauw warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Barger-Compascuum

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Haalbaar: 48% CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €260 op de energierekening.

Voor elk appartement

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Barger-Compascuum Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie genereert hiermee warmte voor je huis. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

  1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Zo’n koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
  2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
  4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor minder uitstoot van CO2. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €385 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De hedendaagse terugverdientijd bedraagt tussen de 8 en 10 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1900 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 7 jaar
Water-water €11000 €4100 €15100 12 jaar
Lucht-water €8300 €4100 €12400 13 jaar
Grond-water €11800 €7900 €19700 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Barger-Compascuum?

Het installeren van zo’n warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Barger-Compascuum? In deze omgeving handelen tal van capabele organisaties. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Nieuwsgierig welke installateur in de buurt van Emmen actief is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via zo’n vakbekwame warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Angerlo.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn momenteel velerlei installaties. Allemaal met een eigen prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4700 en €23000. De hoogte van de investering is te verklaren door het product zelf. Let op: ook de vergoeding voor de installateur is een dure aangelegenheid. Het instapmodel is een hybride systeem. Deze haal je in huis vanaf €4500, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Barger-Compascuum.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals Alpha Innotec) €5850
Water/water (zoals Weider) €13200
Grond-water (bijv. Hautec) €11700
Hybride (Aerfor) €6000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type moet ik nu hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Factoren zijn onder andere het huidige gasverbruik, type woning (vrijstaand, jaren 30 woning, flat, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en levert water voor douchen en afwas. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming , de energiewinst is het grootst bij huizen met mechanische ventilatie. Perfect voor bestaande bouw.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Babberich). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1400, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11600. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1800. Met een installatie in de grond loopt dit op tot €7800. De ISDE toelage wordt gebaseerd op de functionaliteit van het product. Hierna ontdek je geldende subsidies in Barger-Compascuum bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Techneco Elga 304 40 €1700
Water/water CLINT CWW/K/WP 21 9 €2650
Grondboring Hautec HCS-PK-242KA (88SU2301SDPA5) 10,00 €2800

warmtepomp-Barger-Compascuum


Warmtepomp offerte aanvragen Barger-Compascuum

Vandaag nog de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Barger-Compascuum. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Selecteer niet zomaar de goedkoopste. Check ook zaken als service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


  1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
  2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
  3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
  4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
  5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
  6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
  7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
  8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Barger-Compascuum.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Verschillende toepassingen
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Hoge ISDE subsidie
Zeer milieuvriendelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Eenvoudige installatie
Bespaar tot 25% energiekosten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Verwarming en warm water
Efficiënt systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Meerdere producten
Zeer milieuvriendelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Hoog tapwater rendement
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Hybride of All-electric
Uitstekend rendement

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Combineren met vloerverwarming
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Veelzijdig gebruik
Minder betalen voor gas + stroom

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Voor elk afgiftesysteem
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Laag energieverbruik
Minder betalen voor gas + stroom

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Eenvoudig te installeren
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Barger-Compascuum

Een extra systeem voor energiebesparing in Barger-Compascuum: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit artikel gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water te verwarmen. Door deze tool gaan de gaskosten flink omlaag. Voorbeeld: Een zonne-boiler van 1 m2 verschaft +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor vaak tot 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Barger-Compascuum bedraagt momenteel ongeveer €2000. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de warmtegraad in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Barger-Compascuum

In combinatie met een warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Barger-Compascuum opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. Meerdere zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De investering bedraagt ergens tussen de €3250 en €6700. Let wel: de prijs hangt sterk af van factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels deze website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Barger-Compascuum.