Warmtepomp Babberich

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Babberich. Een innovatieve methode om een woning te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Deze installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 mindert met 44 – 57%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel consumenten in Babberich een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website check je hiervoor meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Vaillant warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Babberich

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 45% Co2 reductie.

Minder betalen voor energie

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €295 op jullie energienota.

Voor alle appartementen

Voor elk huis (provincie Gelderland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Babberich Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat gebruikt die warmte voor geschikte warmte voor een woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

  1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Dit koudemiddel kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
  2. De compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
  3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Een warm huis en warm water!
  4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere aarde. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt al gauw op €340 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor moet je wel eerst zelf investeren. De huidige terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2100 €6400 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 7 jaar
Water-water €9900 €4600 €14500 10 jaar
Lucht-water €8000 €4600 €12600 14 jaar
Grond-water €12200 €8100 €20300 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Babberich?

Het stationeren van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan allerlei wettelijke eisen en certificaten. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Babberich? In deze gemeente zijn er diverse bekwame bedrijven. Deze partijen verzorgen installatie en onderhoud. Weten of er een installateur in de streek Zevenaar aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte van de gekwalificeerde warmtepomp organisatie uit de streek. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Ambt Delden.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Allemaal met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 – €21000. Deze hoge prijs komt tot stand door de machine zelf. Onderschat het niet, ook het installeren kan kostbaar zijn. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €22000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Babberich.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Alpha Innotec) €7650
Water/water (zoals Waterkotte) €8700
Grond-water (bijv. Hautec) €8700
Hybride (via bijv. YORK) €18000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Denk bijv. aan de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (nieuwbouw, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning, flat, oud huis) de dalen en pieken van het verbruik, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Globaal spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand ontdek je uitleg en ondersteuning over een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het stuurt de centrale verwarming aan en regelt warm tapwater. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Arum). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1500, maar lopen op tot €9700. Met zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €2100. In het geval van een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €9000. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gebaseerd op de zuinigheid van de pomp. Hierna bekijk je geldende subsidies in Babberich bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 25 A 130 €2800
Water/water Climaveneta WWR 0041T MTD2 19 €3700
Grondboring Enerso DBS 11 10,00 €2800

warmtepomp-Babberich


Warmtepomp offerte aanvragen Babberich

Direct het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Babberich. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies niet domweg de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
  2. Wat voor type woning heb je?
  3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
  4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
  5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
  6. Voer jouw contactgegevens in.
  7. Binnen een week ontvang je per mail een offerte van installateurs uit de regio.
  8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Babberich.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Zuinig systeem
Duurzame verwarming

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Compatibel met HR-ketel
Reduceer energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Eenvoudige installatie
Bespaar tot 25% energiekosten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Hybride of All-electric
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Natuurlijke warmte
Bespaar honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Gemakkelijk te plaatsen
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Compacte systemen
Bespaar honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Hoge subsidies mogelijk
Bespaar tot honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Werkt met gasketels
Minder schadelijke stoffen

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Vele jaren ervaring
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
O.a. mechanische ventilatie
Zeer enerziezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Slimme thermostaat
Erg zuinig


Zonneboiler Babberich

Op een andere manier energie besparen in Babberich: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze installatie maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt uitsluitend water op. Door deze tool gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM voorziet in +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor bij benadering tot 70% van al het warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (ook wel warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Babberich bedraagt zo’n €3750. Dat is met (hybride) montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Het systeem gebruik je samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Babberich

In combinatie met een warmtepomp gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Babberich genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. Het prijskaartje ligt tussen de €4100 en €5300. Vergeet niet: het prijskaartje wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Met behulp van de vergelijker kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (ongeveer) weet wat het energieverbruik (gas en stroom) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Babberich.