Warmtepomp Baarlo

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Baarlo. Dit is een populaire methode om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 37 – 62 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten alsmaar meer woningeigenaren in Baarlo een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website ontdek je alle informatie! Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Thermics Energie warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Baarlo

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 56% Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €290 op jullie energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor ieder type woning (provincie Limburg) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Baarlo Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem gebruikt dit voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Concreet: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

  1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
  2. De compressor perst deze damp samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
  3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Dit zorgt voor een warme woning!
  4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een schonere aarde. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De besparing op jouw energienota ligt vaak rond de €340 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode schommelt tussen 9 t/m 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €3000 €6300 7 jaar
Water-water €9900 €4300 €14200 12 jaar
Lucht-water €8000 €4300 €12300 12 jaar
Grond-water €12200 €7800 €20000 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Baarlo?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Baarlo? In deze buurt vind je een groot aantal erkende vakmensen. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Weten welke installateur in de streek Peel en Maas actief is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via zo’n geroutineerde warmtepomp organisatie uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Alphen aan den Rijn.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Elke pomp met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4100 – €24000. De kostprijs zit deels in de techniek. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is flink duurder. Hiervoor betaal je al snel €21000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Baarlo.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (zoals Alpha Innotec) €7500
Water-water (o.a. Waterkotte) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Hautec) €9900
Hybride (van YORK) €9300

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp-type kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan huidige energieverbruik, grootte van je woning (rijtjeshuis, oud huis, flat, vrijstaand, nieuwbouw) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en draagt ook zorg voor warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is geschikt voor woningen met een mechanische afzuiging. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook van toepassing op een warmtepomp Arnemuiden). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Subsidies zijn er vanaf €1100, maar lopen op tot €9300. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1300. In het geval van een systeem met grondboring incasseer je zo €8600. De ISDE toelage wordt gebaseerd op de efficiëntie van het systeem. Hierna ontdek je voorbeelden van subsidies in Baarlo bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 24 A SR (236415) 150 €2900
Water/water Climaveneta WWR 0041MS DHW2 15 €3150
Grondboring Enerso DBS 04 4,00 €2800

warmtepomp-Baarlo


Warmtepomp offerte aanvragen Baarlo

Snel installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Baarlo. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies niet vanzelfsprekend voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de after sales service. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
  2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
  3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
  4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
  5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
  6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
  7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
  8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Baarlo.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
A++ Energielabel
Erg zuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Simpele interface
Schoon & veilig systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Eenvoudig te installeren
Vermindert broeikasgassen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Werkt met huidige leidingen
Besparen op vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Combineren met zonnepanelen
Zeer milieuvriendelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Voor elk afgiftesysteem
Erg zuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Geschikt voor subsidie
Duurzame verwarming

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
De totaaloplossing
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Aantrekkelijke terugverdientijd
Een lagere energienota

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Verwarmen op duurzame manier
Zeer duurzame oplossing

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Perfect voor nieuwbouw
Een groene keuze

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Werkt met gasketels
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Baarlo

Op een andere manier energie besparen in Baarlo: de zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dat werkt? 1 m2 aan dakoppervlak levert +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt zo’n 50% – 70% van al het warme water. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Baarlo bedraagt momenteel ongeveer €3000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let wel: De zonneboiler coöperereert met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Baarlo

Naast een warmtepomp gaan veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Baarlo opwekken. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles aansluit. De aanschafprijs bedraagt zo’n €2500 en €6800. Let op: de investering wordt sterk bepaald door o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Via de vergelijker ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je weet wat jouw huidige verbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Baarlo.