Warmtepomp Arcen

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Arcen. Het is een nieuwe benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Dit product gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 48 tot 63 procent. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laten veel woningeigenaren in Arcen de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Hoeveel ben ik kwijt? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina vind je de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Pico Energy warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Arcen

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 60% Co2 terugdringen.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €345 op jullie energienota.

Voor elk huis

Voor elk huis (provincie Limburg) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Arcen Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Het systeem gebruikt dit voor verwarmingswater van 40⁰C. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Dus: je gebruikt meer stroom, echter verbruik je geen/minder gas. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

  1. Het product onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
  2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
  3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
  4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, plus de toepassing. De besparing op energie is ongeveer €400 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Daarom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 8 – 11 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €1800 €5900 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 7 jaar
Water-water €9600 €4600 €14200 11 jaar
Lucht-water €7700 €4600 €12300 14 jaar
Grond-water €12000 €7800 €19800 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Arcen?

Het inrichten van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te maken met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Arcen? In deze streek functioneren tal van gecertificeerde aanbieders. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of zo’n installateur in de streek Venlo bij jullie kan werken? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en krijg binnen korte termijn een offerte via de vakbekwame warmtepomp organisatie uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Achtmaal.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Elk systeem met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp ligt tussen de €4400 en €20000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in het product zelf. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. Het instapmodel is een hybride model. Al te bestellen vanaf €4900, inclusief ketel en installatie. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Arcen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Airwell) €3300
Water / water (van o.a. Vaillant) €11100
Grond/water (via bijv. Hautec) €8400
Hybride (via o.a. Western Airconditioning) €13650

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Zo kun je denken aan huidige energieverbruik, de locatie (oud huis, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, jaren 30 woning, flat) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Voor het gemak zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand ontdek je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen geschikt voor woningen met goede isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jullie CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Amsterdam Zuidoost). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €2000, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10900. Op zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2100. Wanneer we spreken van een pomp in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €7500. Hoeveel ISDE subsidie je krijg heeft te maken met de toepassing van de installatie. In de tabel vind je voorbeelden van subsidies in Arcen bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 09 ACS Classic Flex Set (235987) 40 €1700
Water/water Climaveneta WWH-HT 0101 40 €5800
Grondboring ELCO Aquatop T22H 21,00 €3900

warmtepomp-Arcen


Warmtepomp offerte aanvragen Arcen

Zonder problemen installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Arcen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Selecteer nooit domweg de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als service en garantie. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


  1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
  2. Wat voor type woning heb je?
  3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
  4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
  5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
  6. Vul je naam + adresgegevens in.
  7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van regionale installateurs.
  8. Maak een keuze uit de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Arcen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Onderhoudsarm
Verlaag je vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Compacte systemen
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Hybride of All-electric
Goed voor later

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Verwarming en warm water
Bespaar honderden euro’s

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Hoge ISDE subsidie
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Hybride of All-electric
Bespaar energie en CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Hybride of All-electric
Bespaar tot honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Onderhoudsarm
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Breed toepasbaar
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Geschikt voor subsidie
Eigen bespaarassistent

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Persoonlijke ondersteuning
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Simpele interface
Efficiënt systeem


Zonneboiler Arcen

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Arcen: een zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 levert +/- een gasbesparing van 100M3. De zonneboiler produceert vaak tot 70% van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Arcen schommelt rond de €3000. Dat is met (hybride) montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Arcen

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, maar ook zelf met zonnepanelen in Arcen opwekken. Dit vergt niet veel. Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n €3000 en €7000. Let wel: de offerte komt met name tot stand door de hoeveelheid zonnecellen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Gebruikmakend van de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat jij een indicatie hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Arcen.