Warmtepomp Andijk

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Andijk. Een vernieuwende manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit product genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem verbruikt energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 41 tot 64 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten opvallend veel gezinnen in Andijk een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Lennox warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Andijk

Milieuvriendelijk alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 41 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €400 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk woonhuis

Voor elk type huis (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Andijk Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Het systeem genereert hiermee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Belangrijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

  1. De machine haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
  2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
  3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
  4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, plus de toepassing. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €405 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdienperiode schommelt tussen 7 en 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2500 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 8 jaar
Water-water €9800 €3800 €13600 10 jaar
Lucht-water €8400 €3800 €12200 14 jaar
Grond-water €12500 €8500 €21000 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Andijk?

Het aanbrengen van een warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten zich houden aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Andijk? In deze omgeving opereren meerdere kundige installateurs. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Weten of zo’n installateur in de regio Medemblik voor jou klaarstaat? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je krijgt een offerte via een bedreven warmtepomp installateur uit de streek. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Aalden.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan op het ogenblik ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 tot +/- €21000. Het prijskaartje komt tot stand door het apparaat. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp is prijzig. Het instapmodel is een hybride systeem. Al te bestellen vanaf €4700, inclusief ketel en installatie. Een grondwater alternatief is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Andijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Aermec) €14850
Water / water (van o.a. Techneco) €20100
Grond-water (o.a. Enerso) €8400
Hybride (via bijv. Western Airconditioning) €7650

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere huidige energieverbruik, het soort huis (flat, jaren 30 woning, vrijstaand, nieuwbouw, rijtjeshuis) de hoeveelheid bewoners, en zeker ook jullie budget. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder vind je info die je helpt bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en levert water voor douchen en afwas. Uitsluitend voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Goed te combineren in veel woningen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Almkerk). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Subsidies zijn er vanaf €1500, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11400. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1600. In het geval van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €7600. De ISDE overheid-bijdrage komt tot stand op basis van de toepassing van de installatie. Hierna tref je hedendaagse subsidies in Andijk bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water SPRSUN CGK/D-72 (LT) 470 €5850
Water/water CIAT GEOCIAT Power 120HT 25 €4300
Grondboring CTC EcoPart 435 + CTC Ecologic 38,00 €5600

warmtepomp-Andijk


Warmtepomp offerte aanvragen Andijk

Eenvoudig het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Andijk. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Selecteer nooit doodleuk voor de goedkoopste leverancier. Net zo belangrijk als prijs zijn service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op “vergelijken”, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
  2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
  3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
  4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
  5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
  6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
  8. Maak een keuze uit de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Andijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Voor elk afgiftesysteem
Flinke kostenbesparing

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Lucht en water mogelijkheden
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
A++ Energielabel
Besparen op vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
A++ Energielabel
Bespaar tot 25% energiekosten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Onderhoudsarm
Goed voor later

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Werkt met huidige leidingen
Op lange termijn voordelig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Eenvoudige bediening
Zeer energiezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Werkt met huidige leidingen
Op weg naar een schoner milieu

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Onderhoudsarm
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Perfect voor nieuwbouw
Op weg naar een schoner milieu

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Geschikt voor subsidie
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Vele jaren ervaring
Zeer rendabel systeem


Zonneboiler Andijk

Op een andere manier energie besparen in Andijk: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit type installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met dit type installatie kan je heel wat energie besparen. Hoe? Een zonne-boiler van 1 m2 staat gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler verwarmt vaak tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Andijk begint vanaf €2750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Goed om te weten: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Andijk

Behalve de warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Andijk opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, 1 omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De prijs bedraagt ergens tussen de €4000 en €4900. Let wel: de aanschafprijs wordt sterk bepaald door bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebaseerd op warmtepompaanbieders.nl ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je (ongeveer) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Andijk.