Warmtepomp Amsterdam Zuidoost

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Amsterdam Zuidoost. Het is een nieuwe aanpak om een woning te verwarmen. Deze installatie creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 49 tot 57 procent. Je energienota zal ook minder worden. Aangedreven door enorme subsidies laat een groeiend aantal gezinnen in Amsterdam Zuidoost een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Via warmtepompaanbieders.nl vind je de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de InterClima-MTA warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Amsterdam Zuidoost

Duurzaam verwarmen

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 53% schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €290 op jullie energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Holland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Amsterdam Zuidoost Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Zo’n installatie produceert daarmee bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

  1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof wordt naar de compressor gebracht. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
  2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
  3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
  4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een minder vervuild milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota is ongeveer €315 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De geldende terugverdientijd varieert tussen 8 t/m 11 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2000 €5800 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 7 jaar
Water-water €10300 €4200 €14500 11 jaar
Lucht-water €8300 €4200 €12500 13 jaar
Grond-water €12500 €8000 €20500 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Amsterdam Zuidoost?

Het aanbrengen van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te dealen met diverse verplichtingen en opleidingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Amsterdam Zuidoost? In deze buurt opereren meerdere bekwame organisaties. Zeer goed in de installatie en service voor WTW systemen. Geïnteresseerd welke installateur in de streek Amsterdam bij jullie kan werken? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de vakkundige warmtepomp installateur uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Overijssel.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Elk systeem met een kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt tussen de €4400 tot €21000. De totaalprijs zit deels in de machine zelf. Maar ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid. De voordeligste variant is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €22000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Amsterdam Zuidoost.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Aermec) €12450
Water/water (zoals Techneco) €12300
Grond-water (o.a. Enerso) €18000
Hybride (Western Airconditioning) €5550

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Wat voor een warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Zo kun je denken aan energieverbruik, het soort huis (nieuwbouw, rijtjeshuis, flat, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop vind je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werkt voornamelijk bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Ook voor wat oudere woningen dus.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook van toepassing op een warmtepomp Alkmaar). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. De subsidies beginnen rond €1700, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11400. In het geval van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €1900. Bij aanschaf van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €8600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de efficiëntie van de ketel. In het schema tref je hedendaagse subsidies in Amsterdam Zuidoost bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water SPRSUN CGK/D-42(T) 210 €3450
Water/water CIAT GEOCIAT Access 18H 4 €2650
Grondboring CTC EcoPart 425 + CTC EcoZenith 550 30,00 €4650

warmtepomp-Amsterdam Zuidoost


Warmtepomp offerte aanvragen Amsterdam Zuidoost

Moeiteloos de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Amsterdam Zuidoost. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Tip: Kies niet gewoon voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als inspectie en onderhoud. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en ontvang advies + offerte op maat.


  1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
  2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
  3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
  4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
  5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
  6. Voer jouw contactgegevens in.
  7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een voorstel van lokale installateurs.
  8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Amsterdam Zuidoost.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Veelzijdig gebruik
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Diverse modellen
Eigen bespaarassistent

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Onderhoudsarm
Korte termijn rendamenten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Combineren met zonnepanelen
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Lucht en water mogelijkheden
Zeer rendabel systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Zuinig systeem
Een groene installatie

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Slimme thermostaat
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Breed toepasbaar
Korte termijn rendamenten

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer duurzame oplossing

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Innovatief en energeizuinig
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Aantrekkelijke subsidies
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Breed toepasbaar
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Amsterdam Zuidoost

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Amsterdam Zuidoost: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit systeem gebruikt zonlicht om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je fors op je gasverbruik. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het bad- en douchewater. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir en de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (een warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Amsterdam Zuidoost is nu om en nabij de €4250. Het systeem wordt dan geplaatst. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Check: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Amsterdam Zuidoost

In aanvulling op een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Amsterdam Zuidoost genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Diverse zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering ligt tussen de €3250 en €6300. Learning: het tarief wordt sterk bepaald door factoren zoals merk en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Via warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je inzichtelijk hebt wat jullie stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Amsterdam Zuidoost.