Warmtepomp Achtmaal

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Achtmaal. Het is een grensverleggende benadering om jouw huis op te warmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Zo’n installatie werkt op stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 31 – 64 procent. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer woningeigenaren in Achtmaal een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder lees jij daarover alle informatie! Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de CIAT warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Achtmaal

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 44% minder Co2 uitstoot.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €410 per jaar aan energie.

Voor elk huis

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Achtmaal Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie transformeert dit in hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

  1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
  2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
  3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
  4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De energiebesparing is plus minus €285 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Juist om deze reden zul je moeten beschikken over spaarcenten. De geldende terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 en 15 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2100 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €3100 €2900 €6000 7 jaar
Water-water €9900 €3900 €13800 10 jaar
Lucht-water €7900 €3900 €11800 14 jaar
Grond-water €12000 €8100 €20100 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Achtmaal?

Het positioneren van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te maken met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Achtmaal? In deze regio functioneren een hoop capabele vakmannen. Zeer goed in de installatie en service voor WTW systemen. Weten welke installateur in de buurt van Zundert actief is? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van zo’n professionele warmtepomp vakman uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Zuidhorn.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Ieder met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4600 tot plus minus €24000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door de pomp. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Achtmaal.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. Aermec) €5250
Water / water (van o.a. Techneco) €16200
Grond/water (van o.a. CTC) €16800
Hybride (bij Western Airconditioning) €7650

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (nieuwbouw, flat, oud huis, 2 onder 1 kap, vrijstaand) de omvang van het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand bekijk jij uitleg en ondersteuning over een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het stuurt de centrale verwarming aan en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Overijssel). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1900, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10700. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1400. In het geval van een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €7400. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de mate van zuinigheid van de pomp. Hierna bekijk je populaire subsidies in Achtmaal bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Sirac LSQ04RC 90 €2050
Water/water Alpha Innotec WWC 190H/X 18 €3600
Grondboring Climaveneta BWR 0101T DHW2 27,00 €4200

warmtepomp-Achtmaal


Warmtepomp offerte aanvragen Achtmaal

Vandaag nog de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Achtmaal. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies nooit lukraak voor het voordeligste bedrijf. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


  1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
  2. Wat voor type woning heb je?
  3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
  4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
  5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
  6. Voer jouw contactgegevens in.
  7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van regionale installateurs.
  8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Achtmaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
A++ Energielabel
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Voor elk afgiftesysteem
Lagere energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Lucht en water mogelijkheden
Efficiënt systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Diverse modellen
Korte termijn rendamenten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Hoog tapwater rendement
Duurzame verwarming

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Voor elk afgiftesysteem
Uitstekend rendement

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Persoonlijke ondersteuning
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Compacte systemen
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Een natuurlijke keuze
Zeer enerziezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Veelzijdig gebruik
Korte termijn rendamenten

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Minder betalen voor gas + stroom

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Combineren met vloerverwarming
Duurzame verwarming


Zonneboiler Achtmaal

Op een andere manier energie besparen in Achtmaal: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie gebruikt de zon als energiebron. De zonneboiler werkt op het licht van de zon voor het verwarmen van water. Met dit type installatie kan je heel wat energie besparen. Waarom? Een zonne-boiler van 1 m2 geeft +/- 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt rond de de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Achtmaal bedraagt momenteel ongeveer €3250. Het systeem wordt dan geplaatst. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let wel: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Achtmaal

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer woningen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of het met een alternatief als zonnepanelen in Achtmaal opwekken. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die de installatie regelt. Het prijskaartje ligt in de range tussen €2750 en €5500. Let op: het prijsvoorstel wordt gedreven door het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Middels deze website krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Achtmaal.