Warmtepomp Aalsmeerderbrug

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Aalsmeerderbrug. Het is een grensverleggende benadering om jouw huis op te warmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Zo’n installatie wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 43 – 60%. Je energienota zal ook minder worden. Aangedreven door enorme subsidies laten opvallend veel consumenten in Aalsmeerderbrug een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website ontdek je alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Air Trade Centre warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Aalsmeerderbrug

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 60% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €425 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Aalsmeerderbrug Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem genereert hiermee bruikbare energie van hoge temperatuur. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

  1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
  2. Een compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
  3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
  4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op energie is plus minus €405 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De hedendaagse terugverdientijd ligt in de range tussen de 4 en 14 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2200 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 7 jaar
Water-water €9500 €4200 €13700 12 jaar
Lucht-water €7700 €4200 €11900 12 jaar
Grond-water €11800 €8200 €20000 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Aalsmeerderbrug?

Het stationeren van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Aalsmeerderbrug? In deze buurt zijn er meerdere kundige aanbieders. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd welke installateur in omgeving Haarlemmermeer voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via zo’n gecertificeerde warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Zijldijk.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4900 en €21000. De kostprijs komt tot stand door de pomp. Vergeet niet: ook de installatie is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is alleen voor de grote budgetten. Reken op tarieven vanaf €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Aalsmeerderbrug.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Aerfor) €5700
Water/water (zoals Stiebel-Eltron) €8400
Grond-water (bijv. CTC) €9300
Hybride (via o.a. Western Airconditioning) €13350

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand, flat, nieuwbouw) de isolatie en radiatoren, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna lees je info die je helpt bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en coördineert ook het warme/hete water. Uitsluitend voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jullie CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Uitermate handig voor veel huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Het maakt het niet uit waar je woont (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Zwartewaal). Onze overheid regelt dit allemaal. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1300, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9300. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1500. Bij plaatsing van een systeem met grondboring gaat het nog verder omhoog, tot wel €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de “groene score” van de warmtepomp. In de tabel ontdek je hedendaagse subsidies in Aalsmeerderbrug bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Sanden GEU-45HP-PM + T750Li 00 €1250
Water/water Aermec WRL-H 041 230Volt 16 €3400
Grondboring Climaveneta BWR 0031TS MTD2 10,00 €2650

warmtepomp-Aalsmeerderbrug


Warmtepomp offerte aanvragen Aalsmeerderbrug

Gemakkelijk aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Aalsmeerderbrug. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit doodleuk de laagste prijs. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Kies het type product wat je zoekt.
  2. In wat voor soort huis woon je?
  3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
  4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
  5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
  6. Voer jouw contactgegevens in.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van regionale installateurs.
  8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Aalsmeerderbrug.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Perfect voor nieuwbouw
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Vele jaren ervaring
Hoge besparingen mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Werkt met gasketels
Toekomstbestendig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Innovatieve technologie
Goed voor later

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Verschillende toepassingen
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Werkt het hele jaar
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Compacte systemen
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Combineren met vloerverwarming
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Uitgebreide garantie
Schoon & veilig systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Verwarmen op duurzame manier
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Hoog tapwater rendement
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
O.a. mechanische ventilatie
Verminding schadelijke


Zonneboiler Aalsmeerderbrug

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Aalsmeerderbrug: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? Een zonne-boiler van 1 m2 is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler verschaft om en nabij de de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Aalsmeerderbrug schommelt rond de €4000. Het systeem wordt dan geplaatst. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: De zonneboiler coöperereert met een standaard CV-ketel om de temperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Aalsmeerderbrug

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Aalsmeerderbrug opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, een omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De aanschafprijs schommelt zo tussen de €3000 en €6500. Niet vergeten: het tarief hangt sterk af van factoren zoals merk en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebruikmakend van het formulier ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Aalsmeerderbrug.