Warmtepomp Zuid-Holland

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Zuid-Holland. Een baanbrekende aanpak om je huis te verwarmen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en eventueel voor warm water. Dit product wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 41 – 68%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer consumenten in Zuid-Holland een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website tref je meer details. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Vaillant.

warmtepomp vergelijken Zuid-Holland

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 60 procent CO2 beperking.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €435 op jullie energienota.

Voor alle appartementen

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Zuid-Holland Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem produceert daarmee bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

  1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciale vloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
  2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
  4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en de toepassing ervan. De besparing op jouw energienota bedraagt gemiddeld al snel €295 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdienperiode ligt tussen de 7 en 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2200 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €10500 €4500 €15000 12 jaar
Lucht-water €8200 €4500 €12700 13 jaar
Grond-water €12500 €8200 €20700 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zuid-Holland?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is vrij complex. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Zuid-Holland? In deze streek vind je verscheidene kundige aanbieders. Je kunt bij hen terecht voor de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in of zo’n installateur in de buurt van Zuid-Holland bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en je krijgt een offerte via deze capabele warmtepomp specialist uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Zennewijnen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4200 tot +/- €23000. De totaalprijs is te verklaren door het apparaat. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is prijzig. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze heb je al vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Reken op tarieven vanaf €21000 (incl. boring en alle toebehoren). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Zuid-Holland.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (o.a. Weishaupt/Monarch) €5400
Water/water (bijv. Oilon) €17400
Grond/water (via bijv. CTC) €8400
Hybride (van Vaillant) €5850

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Dit verschilt sterk per situatie. Zo kun je denken aan de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, flat) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Vaak spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in huizen met mechanische ventilatie. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Zundert). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Subsidies zijn er vanaf €1000 tot wel €10200. In het geval van een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1300. Bij aanschaf van een systeem met grondboring gaat het nog verder omhoog, tot wel €8000. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de “groene score” van de warmtepomp. In het schema vergelijk jij hedendaagse subsidies in Zuid-Holland bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Samsung Eco Heating System TDM 11 kW 90 €2050
Water/water InterClima-MTA HOCT 018 5 €2650
Grondboring Climaveneta BWR 0011MS DHW2 5,00 €2500

warmtepomp-Zuid-Holland


Warmtepomp offerte aanvragen Zuid-Holland

Online de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Zuid-Holland. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Kies nooit gewoon voor het voordeligste bedrijf. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, vul je gegevens in en start met besparen op gas en energie.


  1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
  2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
  3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
  4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
  5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
  6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
  7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van installateurs uit de regio.
  8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zuid-Holland.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Geschikt voor Nederlands klimaat
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Geschikt voor Nederlands klimaat
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Lucht en water mogelijkheden
Vermindert broeikasgassen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Hulp en advies
Korte termijn rendamenten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Aantrekkelijke terugverdientijd
Verantwoord verbruiken

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Gebruikt hernieuwbare energie
Zeer rendabel systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Meerdere producten
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Onderhoudsarm
Flinke kostenbesparing

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Compatibel met HR-ketel
Uitstekend rendement

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Verwarmen op duurzame manier
Op weg naar een schoner milieu

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Simpele interface
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
De totaaloplossing
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Zuid-Holland

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Zuid-Holland: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze tool gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt water op. Door middel van dit product bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dat werkt? Een zonne-boiler van 1 m2 genereert +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler zorgt voor rond de ongeveer 50 procent van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Zuid-Holland ligt rond de €3250. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Check: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om water tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Zuid-Holland

In combinatie met een warmtepomp nemen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Zuid-Holland opwekken. Dit vergt niet veel. 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De aanschafprijs ligt tussen de €3500 en €4700. Let wel: de kostprijs komt met name tot stand door aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Door gebruik van het formulier vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat jij een indicatie hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Zuid-Holland.