Warmtepomp Zwartebroek

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Zwartebroek. Een innovatieve methode om een woning te verwarmen en koelen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 41 – 57 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten opvallend veel gezinnen in Zwartebroek zo’n warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website check je hiervoor de voorwaarden. Of lees direct meer over de warmtepomp installatie SPRSUN.

warmtepomp vergelijken Zwartebroek

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 59% Co2 reductie.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €385 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle huizen

Voor ieder type woning (provincie Gelderland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Zwartebroek Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat produceert daarmee warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

  1. Het product onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een makkelijke verdamping.
  2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
  4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota loopt al vlug op tot €335 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden is wel eerst een investering nodig. De geldende terugverdienperiode schommelt tussen 5 t/m 13 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3100 €5900 6 jaar
Water-water €10000 €4100 €14100 12 jaar
Lucht-water €8100 €4100 €12200 13 jaar
Grond-water €12200 €8500 €20700 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zwartebroek?

Het installeren van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Zwartebroek? In deze buurt zijn er diverse vakbekwame installateurs. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of er een installateur in omgeving Barneveld werkzaam is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van deze capabele warmtepomp specialist in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Zeddam.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Elke installatie met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4900 tot +/- €24000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door de pomp. Vergeet niet: ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4600, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een pomp onder de grond is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €25000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Zwartebroek.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Weishaupt/Monarch) €8100
Water / water (van o.a. Oilon) €9300
Grond-water (bijv. Climaveneta) €16050
Hybride (via bijv. Trane) €15600

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp-type kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, grootte van je woning (2 onder 1 kap, rijtjeshuis, vrijstaand, flat, jaren 30 woning) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontdek je info die je helpt bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Een warm huis zonder aardgas en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij huizen met uitstekende isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een prima tussenstap voor veel mensen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werk goed bij huizen met mechanische ventilatie. Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus evengoed voor een warmtepomp Zuidhorn). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1500 tot wel €11000. In het geval van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1200. Bij het laten installeren van een pomp in de grond is dit al gauw €8200. Hoeveel ISDE subsidie je krijg hangt af van de mate van zuinigheid van de pomp. Hierna vind je hedendaagse subsidies in Zwartebroek bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Samsung Eco Heating System monobloc 5 kW (monofase) 50 €1800
Water/water IDM TERRA SW 14; 810337 18 €3600
Grondboring Clausius elite H 3-15 14,00 €3200

warmtepomp-Zwartebroek


Warmtepomp offerte aanvragen Zwartebroek

Gemakkelijk aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Zwartebroek. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies nooit standaard de goedkoopste. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantieregeling. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop hieronder, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Selecteer het type pomp.
  2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
  3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
  4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
  5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
  6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
  8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zwartebroek.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Verwarming en warm water
Duurzame verwarming

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Besparen op vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Aantrekkelijke subsidies
Een groene keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
O.a. mechanische ventilatie
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Aantrekkelijke subsidies
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Meerdere producten
Op weg naar een schoner milieu

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Innovatieve technologie
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Sanistage
Eenvoudige installatie
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Hoog tapwater rendement
Verlaag je vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Vele jaren ervaring
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Geschikt voor Nederlands klimaat
Minder betalen voor gas + stroom

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Persoonlijke ondersteuning
Efficiënt systeem


Zonneboiler Zwartebroek

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Zwartebroek: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit type installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Deze zonneboiler werkt op zonlicht om water op te warmen. Door deze tool bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 geeft +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler levert om en nabij de om en nabij 50% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Zwartebroek ligt rond de €4500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Zwartebroek

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel huizen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Zwartebroek genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de montage regelt. De investering varieert tussen de €2250 en €6300. Goed om te weten: het prijsvoorstel heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op het formulier krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Zwartebroek.