Warmtepomp Zuidschermer

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Zuidschermer. Het is een nieuwe benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit apparaat dient als verwarming van je huis en ook voor opgewarmd water. Dit product maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 35 – 64 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer gezinnen in Zuidschermer zo’n warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op onze site bekijk jij hulp en advies. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Oschner.

warmtepomp vergelijken Zuidschermer

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 49% schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €375 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Zuidschermer Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Zo’n installatie gebruikt die warmte voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

  1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, en verdampt gemakkelijk.
  2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
  3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Dit zorgt voor een warme woning!
  4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een schonere aarde. Het kan ook flink geld besparen. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de manier van gebruik. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €330 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 6 – 11 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 6 jaar
Water-water €9700 €4200 €13900 11 jaar
Lucht-water €7900 €4200 €12100 12 jaar
Grond-water €12100 €8400 €20500 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zuidschermer?

Het aanbrengen van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te maken met nationale regelgeving en verplichte eisen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Zuidschermer? In deze buurt zijn er tal van gecertificeerde installateurs. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Nieuwsgierig welke installateur in de buurt van Schermer bij jullie kan werken? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en krijg binnen korte termijn een offerte van een capabele warmtepomp expert in de buurt. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Wyns.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn vandaag de dag velerlei installaties. Elk met een ander prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €5000 tot ongeveer €24000. Het prijskaartje zit deels in de techniek. Maar ook het installeren kan kostbaar zijn. Het meest betaalbare systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Zuidschermer.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Viessmann) €7500
Water/water (bijv. NRGTEQ) €9000
Grond/water (via bijv. Climaveneta) €7800
Hybride (Trane) €20550

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp systeem moet ik nu hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, grootte van je woning (2 onder 1 kap, vrijstaand, jaren 30 woning, oud huis, rijtjeshuis) de isolatie en radiatoren, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het stuurt de centrale verwarming aan en zorgt voor warm water. Enkel en alleen werkzaam bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Zijderveld). Onze overheid regelt dit allemaal. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1600 tot wel €9100. In het geval van de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1900. Bij aanschaf van een installatie in de grond loopt dit op tot €9000. De ISDE toelage hangt af van de efficiëntie van de installatie. In het overzicht vergelijk jij populaire subsidies in Zuidschermer bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Samsung DVM chiller 56kW incl. pomp AG056KSVGNH/EU 350 €4500
Water/water Galletti MCW 020HS 18 €3600
Grondboring Alpha Innotec WZS 42K3M 6,00 €2800

warmtepomp-Zuidschermer


Warmtepomp offerte aanvragen Zuidschermer

Probleemloos de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Zuidschermer. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Selecteer niet vanzelfsprekend voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de service na plaatsing. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en ontvang advies + offerte op maat.


  1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
  2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
  3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
  4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
  5. Wat is jouw huidige verbruik?
  6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
  7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een offerte van regionale installateurs.
  8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zuidschermer.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Innovatief en energeizuinig
Besparen op vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Innovatieve technologie
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Voor elk afgiftesysteem
Zeer rendabel systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Breed toepasbaar
Zeer enerziezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Hoge subsidies mogelijk
Zeer duurzame oplossing

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Goede garantie
Flinke verlaging CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Perfect voor nieuwbouw
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Verwarmen op duurzame manier
Zeer enerziezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Zuinig systeem
Minder schadelijke stoffen

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Combineren met vloerverwarming
Minder schadelijke stoffen

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Breed toepasbaar
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Hoog tapwater rendement
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Zuidschermer

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Zuidschermer: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit artikel gebruikt de zon als energiebron. Deze zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt vaak nagenoeg de helft van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: De collector op het dak (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Zuidschermer ligt rond de €2500. Dit is met montagekosten. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: Het systeem gebruik je samen met een hulpverwarmingsketel om water voldoende warm te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Zuidschermer

Naast een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Zuidschermer genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een handige vakman die de montage regelt. De prijs varieert tussen de €2250 en €7000. Learning: het tarief heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van de vergelijker krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Zuidschermer.