Warmtepomp Zuidhorn

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Zuidhorn. Het is een grensverleggende manier om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit systeem wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een populair alternatief, en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot mindert met 40 tot 62 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal bewoners van Zuidhorn een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op onze site lees jij daarover hulp en advies. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Mitsubishi Heavy Industries.

warmtepomp vergelijken Zuidhorn

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Denkbaar: 58% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €250 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor elk type huis (provincie Groningen) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Zuidhorn Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit product gebruikt dit voor geschikte warmte voor een woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

  1. Het product creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
  2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
  3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
  4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een schonere aarde. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €330 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdienperiode schommelt tussen 4 t/m 10 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3300 €6300 7 jaar
Water-water €9500 €4600 €14100 12 jaar
Lucht-water €7800 €4600 €12400 14 jaar
Grond-water €12100 €7900 €20000 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Zuidhorn?

Het stationeren van zo’n warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Zuidhorn? In deze buurt vind je diverse kundige vakmensen. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Ontdekken of zo’n installateur in en rondom Zuidhorn voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en krijg binnen korte termijn een offerte van een competente warmtepomp installateur uit jouw regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Woudenberg.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans allerlei oplossingen. Elk met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4400 en €21000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Let op: ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het goedkoopste systeem is een hybride model. Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €22000 voor de complete levering en plaatsing. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Zuidhorn.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Viessmann) €5400
Water/water (bijv. NIBE) €11100
Grond / water (zoals Climaveneta) €7500
Hybride (via bijv. Trane) €18000

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere energieverbruik, de woning eigenschappen (nieuwbouw, flat, jaren 30 woning, vrijstaand, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg hebben we het over 3 type pompen. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder ontdek je uitleg en ondersteuning over een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en levert water voor douchen en afwas. Alleen aan te raden voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Zevenbergschen Hoek). Onze overheid regelt dit allemaal. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1500 tot wel €10100. Met de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1200. In het geval van een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €7200. De ISDE bijdrage heeft te maken met de zuinigheid van de installatie. In de tabel tref je voorbeelden van subsidies in Zuidhorn bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Rotex HPSU compact 508H/C + RRLQ006CAV3 60 €1900
Water/water Galletti MCW 015HL 13 €3100
Grondboring Alpha Innotec WZS 102H3M 11,00 €2900

warmtepomp-Zuidhorn


Warmtepomp offerte aanvragen Zuidhorn

Direct de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Zuidhorn. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Kies niet lukraak voor de scherpste offerte / installateur. Net zo belangrijk als prijs zijn service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


  1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
  2. Selecteer jouw type woning.
  3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
  4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
  5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
  6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van regionale installateurs.
  8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zuidhorn.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Eenvoudig te installeren
Minder betalen voor gas + stroom

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Zuinig systeem
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Breed toepasbaar
Een lagere energienota

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Goede garantie
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Een natuurlijke keuze
Een groene keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Hoge subsidies mogelijk
Vermindert broeikasgassen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Lucht en water mogelijkheden
Bespaar honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Eenvoudige installatie
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Diverse modellen
Bespaar honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Aantrekkelijke terugverdientijd
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Simpele interface
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Verschillende toepassingen
Op weg naar een schoner milieu


Zonneboiler Zuidhorn

Op een andere manier energie besparen in Zuidhorn: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit product nuttigt de zon om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Via dit systeem bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM is gelijk aan een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt grof gezegd de helft van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Zuidhorn bedraagt zo’n €5750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let wel: Een zonneboiler werkt samen met een HR-ketel om de warmtegraad tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Zuidhorn

Naast een warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Zuidhorn opwekken. Dit vergt niet veel. Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die de installatie regelt. De investering schommelt zo tussen de €2750 en €6800. Niet vergeten: de offerte wordt gedreven door factoren zoals merk en de capaciteit van de panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Door gebruik van deze website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Zuidhorn.