Warmtepomp Zijldijk

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Zijldijk. Een vernieuwende benadering om je huis te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Deze installatie werkt op stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 44 tot 54%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel consumenten in Zijldijk een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Welk budget moet ik hebben? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Hieronder bekijk jij meer details. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp installatie iDM.

warmtepomp vergelijken Zijldijk

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 41% Co2 vermindering.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €345 per jaar aan energie.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Groningen) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Zijldijk Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

  1. Het apparaat onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
  2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
  3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
  4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een verminderd broeikaseffect. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota bedraagt gemiddeld al snel €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Mede hierom moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode ligt ergens tussen de 7 en 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2000 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €9600 €4000 €13600 12 jaar
Lucht-water €7700 €4000 €11700 13 jaar
Grond-water €11900 €8000 €19900 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Zijldijk?

Het plaatsen van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Zijldijk? In deze regio handelen diverse vakkundige vakmannen. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Weten of zo’n installateur in de regio Loppersum actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een vakbekwame warmtepomp expert uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Woerdense Verlaat.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4400 en loopt op tot €21000. De hoge prijs zit deels in de machine zelf. Echter, ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4700, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is veel kosten-intensiever. De prijs: ga uit van +/- €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Zijldijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (zoals Viessmann) €5400
Water-water (o.a. Itho Daalderop) €8400
Grond-water (o.a. Climaveneta) €15150
Hybride (Trane) €7800

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere huidige energieverbruik, het soort huis (vrijstaand, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, flat, oud huis) de isolatie en radiatoren, en zeker ook jullie budget. Ruwweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Een warm huis zonder aardgas en regelt warm tapwater. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het verzorgt de warmte in je woning. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook voor een warmtepomp Zeeland). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1300 tot wel €9700. Met de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1400. In het geval van een grond/water systeem loopt dit op tot €7900. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de doelmatigheid van de ketel. Hieronder ontdek je hedendaagse subsidies in Zijldijk bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Remko WKF 70 Düsseldorf 50 €1800
Water/water Galletti LEW 072WS 69 €8700
Grondboring Alpha Innotec SWCV122K3 12,00 €3000

warmtepomp-Zijldijk


Warmtepomp offerte aanvragen Zijldijk

Op je gemak de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Zijldijk. Maar welke moet ik kiezen? Vergis je niet: Kies nooit zomaar de laagste prijs. Net zo belangrijk als prijs zijn garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


  1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
  2. In wat voor soort huis woon je?
  3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
  4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
  5. Wat is jouw huidige verbruik?
  6. Vul je overige contactgegevens in.
  7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van regionale installateurs.
  8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Zijldijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Werkt het hele jaar
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Laag energieverbruik
Zeer duurzame oplossing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Compacte systemen
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Subsidie is mogelijk
Reduceer energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Simpele interface
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Simpele interface
Hoge besparingen mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Hulp en advies
Zeer milieuvriendelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Aantrekkelijke terugverdientijd
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Slimme thermostaat
Hoge besparingen mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Geschikt voor subsidie
Besparen op gasverbruik

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Innovatieve techniek
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Hoge ISDE subsidie
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Zijldijk

Op een andere manier energie besparen in Zijldijk: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte produceert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft om en nabij de tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (een warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Zijldijk schommelt rond de €4000. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Goed om te weten: Een zonneboiler werkt samen met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Zijldijk

Behalve de warmtepomp kiezen steeds meer consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Zijldijk opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, 1 omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf om alles aan te sluiten. De aanschafprijs ligt tussen de €4100 en €5800. Vergeet niet: het prijskaartje is afhankelijk van bijv. hoeveel panelen je wilt en de energieproductie van deze panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Op basis van het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (ongeveer) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Zijldijk.