Warmtepomp Vilsteren

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Vilsteren. Het is een nieuwe aanpak om jouw huis op te warmen. Het systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt voor warm douche-water. Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 48 tot 61%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer huishoudens in Vilsteren zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze website tref je meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Hitecsa installatie.

warmtepomp vergelijken Vilsteren

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 44% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €280 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Overijssel) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Vilsteren Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem maakt op deze manier geschikte warmte voor een woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

  1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
  2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. En voila! De warmte is geboren.
  3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
  4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. De bezuiniging op de energierekening ligt al gauw op €370 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De gemiddelde terugverdienperiode ligt tussen de 8 – 11 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2500 €6600 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 7 jaar
Water-water €10500 €4500 €15000 12 jaar
Lucht-water €7700 €4500 €12200 14 jaar
Grond-water €12200 €8500 €20700 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Vilsteren?

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Vilsteren? In deze streek zijn er tal van vakbekwame bedrijven. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in of zo’n installateur in de buurt van Ommen bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van zo’n vakkundige warmtepomp expert uit de direct omgeving. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Uithuizen.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elke pomp met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4800 en loopt op tot €21000. De totaalprijs zit deels in de machine zelf. Vergeet niet: ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is aannemelijk prijziger. De kosten daarvoor zijn zo’n €21000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Vilsteren.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (o.a. SPRSUN) €17550
Water/water (bijv. Clivet) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Thermia) €9900
Hybride (door Remko) €7050

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Bijvoorbeeld de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (flat, rijtjeshuis, vrijstaand, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) de isolatie en radiatoren, en zeker ook jullie budget. Ruwweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand vind je info die je helpt bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en regelt warm tapwater. Is enkel rendabel bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en werk goed bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Veldhoven). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Je hebt al bijdragen vanaf €2000 oplopend tot €9200. In het geval van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1300. Bij plaatsing van een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €9000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg komt tot stand op basis van de functionaliteit van het product. Nu check jij direct toepasbare subsidies in Vilsteren bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Nefit EnviLine A/W Split 16 E-T 130 €2600
Water/water CIAT GEOCIAT Power 50H 11 €2900
Grondboring Techneco Toros Vision TVPX 12 13,00 €3100

warmtepomp-Vilsteren


Warmtepomp offerte aanvragen Vilsteren

Probleemloos installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Vilsteren. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Kies niet lukraak de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


  1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
  2. In wat voor soort huis woon je?
  3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
  4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
  5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
  6. Voer jouw contactgegevens in.
  7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
  8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Vilsteren.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Aantrekkelijke subsidies
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Werkt het hele jaar
Minder schadelijke stoffen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Hoog tapwater rendement
Minder schadelijke stoffen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Goede garantie
Een lagere energienota

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Gemakkelijk te plaatsen
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Hoge ISDE subsidie
Bespaar tot 25% energiekosten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Natuurlijke warmte
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Verwarming en warm water
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Geschikt voor subsidie
Schoon & veilig systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer rendabel systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
O.a. mechanische ventilatie
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Compacte systemen
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Vilsteren

Een andere optie om energie te besparen in Vilsteren: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit type installatie gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op zonlicht om water te verwarmen. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor vaak tussen de 60 en 70% van al het warme water. Dit product bestaat uit: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Vilsteren ligt rond de €5250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Goed om te weten: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Vilsteren

Naast een warmtepomp kiezen veel woningen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Vilsteren opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de montage regelt. De prijs bedraagt zo’n €2500 en €5100. Belangrijk: het prijsvoorstel is afhankelijk van aspecten als merken en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Door gebruik van onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Vilsteren.