Warmtepomp Uithuizen

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Uithuizen. Het is een grensverleggende benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit systeem creëert warmte in appartementen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Dit is een “groen” alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 47 – 52 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer woningeigenaren in Uithuizen zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op onze site ontdek je verdere info. Of lees direct meer over de Inovatech GmbH plaatsen.

warmtepomp vergelijken Uithuizen

Milieuvriendelijk alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 47 procent schonere (Co2) uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €260 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning (provincie Groningen) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Uithuizen Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product genereert zo bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

  1. De pomp genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een makkelijke verdamping.
  2. Een compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
  3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
  4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en de manier van gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie loopt al vlug op tot €365 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 5 en 15 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2000 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €2800 €5900 6 jaar
Water-water €9800 €3800 €13600 10 jaar
Lucht-water €7900 €3800 €11700 13 jaar
Grond-water €12400 €8000 €20400 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Uithuizen?

Het monteren van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Uithuizen? In deze gemeente vind je verscheidene gecertificeerde vakmannen. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in of zo’n installateur in en rondom Eemsmond bij jou kan komen? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je krijgt een offerte via deze competente warmtepomp expert in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Termunterzijl.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Ieder met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4400 maar kan oplopen tot €22000. Deze hoge prijs is te verklaren door het apparaat. Onderschat het niet, ook het installeren kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze beginnen al bij €4900, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Uithuizen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Sanden) €4200
Water/water (bijv. Climaveneta) €17400
Grond/water (via bijv. Stiebel-Eltron) €16800
Hybride (via bijv. Remko) €6000

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk type warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (flat, rijtjeshuis, vrijstaand, oud huis, nieuwbouw) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. In grote lijnen spreken we over 3 type installaties. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina bekijk jij hulp bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. Uitsluitend voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Tuitjenhorn). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1800 oplopend tot €9500. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1600. In het geval van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €8100. De ISDE bijdrage komt tot stand op basis van de efficiëntie van de installatie. In het overzicht ontdek je actuele subsidies in Uithuizen bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Mitsubishi Electric SUHZ-SW45 VHA + ERSD-VM2C 40 €1700
Water/water Aermec WRL-H 041 16 €3400
Grondboring SmartHeat Bravour-i 008 BWi 8,00 €2800

warmtepomp-Uithuizen


Warmtepomp offerte aanvragen Uithuizen

Direct de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Uithuizen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Selecteer nooit blind de meest voordelige aanbieder. Het is ook belangrijk te kijken naar de after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie.


  1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
  2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
  3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
  4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
  5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
  6. Vul je overige contactgegevens in.
  7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
  8. Kies de beste aanbieding en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Uithuizen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Eenvoudig te installeren
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Meerdere producten
Besparen op vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Innovatieve technologie
Bespaar honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Werkt met huidige leidingen
Verlaag je vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Slimme thermostaat
Duurzame verwarming

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Werkt met gasketels
Vermindert broeikasgassen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Innovatieve techniek
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Innovatieve techniek
Op lange termijn voordelig

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Verwarmen op duurzame manier
Een bewuste keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Hybride of All-electric
Korte termijn rendamenten

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Verschillende toepassingen
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Korte termijn rendamenten


Zonneboiler Uithuizen

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Uithuizen: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit systeem gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? Een oppervlakte van 100*100 CM levert +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor om en nabij de nagenoeg de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: De collector op het dak (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Uithuizen is nu om en nabij de €4000. Het systeem wordt dan geplaatst. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Vergeet niet: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het aantal graden voldoende warm te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Uithuizen

Naast een warmtepomp gaan veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Uithuizen genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, zo’n omvormer en een geschikte installatiemonteur die de montage regelt. De aanschafprijs varieert tussen de €3000 en €6200. Belangrijk: de aanschafprijs wordt gedreven door factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebruikmakend van deze website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Uithuizen.