Warmtepomp Steensel

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Steensel. Het is een nieuwe aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie werkt op stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 44 tot 61%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten steeds meer bewoners van Steensel een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina tref je verdere info. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Airwell plaatsen.

warmtepomp vergelijken Steensel

Een groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Denkbaar: 48% schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €380 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke ruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Brabant) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Steensel Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product transformeert dit in warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

  1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een koelvloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
  2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
  3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
  4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het proces begint opnieuw (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De bezuiniging op de energierekening is ongeveer €405 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De gemiddelde terugverdienperiode ligt ergens tussen de 9 – 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1800 €5800 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 8 jaar
Water-water €9900 €4200 €14100 12 jaar
Lucht-water €8100 €4200 €12300 14 jaar
Grond-water €12500 €7800 €20300 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Steensel?

Het aanbrengen van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Steensel? In deze gemeente zijn er tal van gecertificeerde bedrijven. Vaak erg toegespitst op de installatie + inspectie van wtw-systemen. Geïnteresseerd welke installateur in en rondom Eersel actief is? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van deze gecertificeerde warmtepomp installateur in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Slagharen.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4600 en loopt op tot €21000. De kostprijs wordt deels bepaald door de machine zelf. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is flink duurder. Dit kost al gauw €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Steensel.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (o.a. Remko) €6000
Water/water (zoals Western Airconditioning) €13500
Grond/water (van o.a. Mastertherm) €8400
Hybride (Panasonic) €7500

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, flat, nieuwbouw, rijtjeshuis, jaren 30 woning) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk budget. In grote lijnen differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina vind je uitleg en ondersteuning over een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen aan te raden voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en wordt meer en meer geplaatst in huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook voor een warmtepomp Spijkenisse). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1300, maar lopen op tot €9800. In het geval van de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2200. In het geval van een pomp in de grond is dit al gauw €7300. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de mate van zuinigheid van de pomp. Nu check jij direct populaire subsidies in Steensel bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Mastertherm BA37ISC 100 €2300
Water/water Vaillant flexoCOMPACT VWF 58/4 + VWW 11/4 SI (0010016682) 7 €2800
Grondboring Hautec HCS-PN-75A (88SF0451SDPA5) 15,00 €3300

warmtepomp-Steensel


Warmtepomp offerte aanvragen Steensel

Gemakkelijk leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Steensel. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Kies niet domweg de laagste prijs. Check ook zaken als garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


  1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
  2. Selecteer jouw type woning.
  3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
  4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
  5. Wat is jouw huidige verbruik?
  6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
  7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van installateurs uit jullie streek.
  8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Steensel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Vele jaren ervaring
Bespaar energie en CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Slimme thermostaat
Zeer duurzame oplossing

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Werkt met gasketels
Zeer energiezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Geschikt voor subsidie
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Aantrekkelijke terugverdientijd
Een groene installatie

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Verwarming en warm water
Vermindert broeikasgassen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer enerziezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Simpele interface
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Breed toepasbaar
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Innovatieve techniek
Reductie van Co2 uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Veelzijdig gebruik
Zeer duurzame oplossing

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Natuurlijke warmte
Lagere energielasten


Zonneboiler Steensel

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Steensel: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit systeem gebruikt de zon als duurzame energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Door gebruik van dit concept bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM is gelijk aan honderd m3 gas. Een zonneboiler verschaft bij benadering ongeveer 50 procent van al het warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Steensel bedraagt zo’n €2750. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Steensel

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel huizen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Steensel genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 4, 8 of 10 zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs varieert tussen de €3000 en €6800. Niet vergeten: de prijs heeft alles te maken met aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via de website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Steensel.